0

SOUSCHEF kombinált konyhai kézi malom

  • Gyártók SOUSCHEF
  • Cikkszám: SC003
  • Elérhető: 2-5 Nap
114,000 Ft

Címkék: konyhai kézi malom

"Kombi" kézi hajtású malmunk 2 funkciós gép: gabonát őröl és pelyhesít.

Alkalmas száraz gabonaneműek teljes értékű lisztté őrlésére, valamint készíthetünk vele gabonapelyhet attól függően, hogy a magot a két részre osztott garat melyik felébe öntjük.

Olajos magvak (mák, dió, mandula, szezámmag, lenmag stb.) illetve nedves gabona őrlésére nem használható! Kukorica őrlésére csak úgy használható, ha előtte a szemeket kb. búzaszem méretűre törtjük. Egész szemként kukorica nem őrölhető a malommal!

Az őrlemény finomsága a finomliszttől a durva töretig szabályozható a gép elején lévő háromszögletű marokanya segítségével.

Fontos, hogy mindig csak a felhasználni kívánt mennyiséget őröljük le és ne tároljuk a teljes értékű lisztet mert az oxidálódni avasodni kezd. Ugyanez igaz a gabonapehelyre is.

Az őrlést nagy élettartamú kis malomkövek végzik, amelyek rendkívül kemény kerámia-kötéses korundszemcséket tartalmaznak.

Élettartamuk egyelőre nem behatárolható, mert ezek a típusú malmok gyártásának kezdete óta (1988) őrölnek.

Ez esetben rendeltetésszerű használat mellett a fentiek vonatkoznak a malom élettartamára is.Ha a malom élettartamát növelni akarjuk, akkor a hajtás felőli borítás mögött lévő három fogaskereket félévente meg kell zsíroznunk élelmiszeripai felhasználású zsírral.

A malom tartozéka 2 db rögzítő kengyel.

Ezt a gépet azoknak ajánljuk, akik szívvel-lélekkel szeretnének "megdolgozni" azért, hogy friss teljes értékű lisztet kapjanak, illetve akik tudatosan mellőzni szeretnék az elektromos áram használatát a liszt készítésekor is. Megbízhatóan szolgál olyan helyeken, ahol az elektromos energia ellátás nem megoldott.

Ajánljuk hozzá lisztgyűjtő edényként a 140 mm átmérőjű bükkfa tálkánkat, müzli gyűjtőnek pedig a szögletes bükkfatálkát.

A malom 99 %-ban műanyag mentes.

A malom alapanyagai ill. alkatrészei 100%-ban Magyarországon készülnek.

A malomtest faanyagát kizárólag Magyarországról, hozzánk közeli termőhelyekről szerezzük be.

A gabonával ill. liszttel érintkező részek 100%-ban műanyag mentesek.

A malom alkatrészei 99%-ban Magyarországon készülnek, a fő alkatrészek (villanymotor, őrlőkövek) szigorúan hazai gyártásúak. A malomtest faanyagát kizárólag Magyarországról, hozzánk közeli termőhelyekről szerezzük be.

Olajos magvak (mák, dió, mandula, szezámmag, lenmag stb.) illetve nedves gabona őrlésére nem használható!

A kézműves malomra beérkező megrendeléseket előreláthatólag 2022 márciusában tudjuk teljesíteni.


Termék jellemzők
Csésze űrtartalom 0,5/ 0,3 l
Garancia 2 év
Magasság 30 cm
Malomtest tömör bükkfa natúr lenolajjal kezelve
Örlőkő kúpos, kerámia-kötésű korund szemcsés
Teljesítmény 1-1,6 kg/h őrléskor, 2 kg/h pelyhesítésnél
Zúzóhenger a pelyhesítő részben barázdált felületű nemesacél